Skraplotter online

Det finns ingen regel som säger att en skraplott absolut behöver bestå av nio fält, med en eventuell multiplikatorruta för dubbling eller mångdubbling av vinster. I verkliga livet finns skraplotter som är inspirerade av korsord, bingo, casinospelet blackjack och tre i rad. Dessa skraplotter bjuder på mer spänning än de traditionella skraplotterna. Samtidigt är det svårt att göra en fysisk skraplott särskilt avancerad. Möjligheterna till vidareutveckling begränsas ju av att lotten måste gå att hantera smidigt och att den ska bestå av papper med ett ytskikt av plast- eller gummifilm.

På nätet behöver man inte ta hänsyn till dessa begränsningar. En skraplott kan göras hur avancerad som helst. Samtidigt gäller det att inte gå för långt i ivern över att skapa en lite mer avancerad skraplott. Man får inte gå ifrån grundidén, det vill säga att det ska vara enkelt att skrapa en lott.

På nätet finns i huvudsak tre olika varianter av skraplotter. Dels finns givetvis den traditionella varianten, men med hjälp av den moderna tekniken finns i dag även två lite mer okonventionella och avancerade varianter. I grunden handlar det dock alltid om att du ska hitta tre av samma belopp, men spelidén skiljer sig åt mellan lotterna.

Först och främst finns ett antal skraplotter där du har många olika objekt att vända på eller skjuta ner, men där du samtidigt bara har ett visst antal försök. Du väljer alltså själv vilket objekt du vänder på eller skjuter ner. Målet är alltid att hitta tre likadana belopp. Denna variant av skraplotter påminner inte så lite om många av de enklaste Flash-spelen som du kan spela gratis på nätet i din webbläsare. Du kan exempelvis skjuta ner ankor på en skjutbana, smälla ballonger samt slå sönder sköldar i din jakt på storvinsterna.

Den andra varianten har två fält. Det ena som fungerar precis som på en traditionell skraplott med nio fält, medan det andra är ett bonusspel som aktiveras om du är lyckosam vid skrapandet av det första fältet.